مورد علاقه ها 0

حشره كش روغن نارگیل بهترین روش مقابله با آفت پسیل پسته است


تهران - ایرنا - محققان موسسه تحقیقات گیاه پزشكی كشور اعلام كردند استفاده از تركیب حشره كش روغن نارگیل به همراه عصاره اكالیپتوس بهترین روش مقابله بیولوژیك با آفت پسیل پسته است.
حسین فرازمند عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشكی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار كرد: پسیل پسته از مهمترین آفت باغ های پسته است كه از اردیبهشت ماه آغاز و تا زمان برداشت و حتی بعد از برداشت به محصول و درختان پسته آسیب وارد می كند.

وی افزود: اگر با این آفت مقابله نشود موجب ریزش برگ درختان پسته، میوه و پوكی پسته می شود و اگر بعد از برداشت هم این آفت وجود داشته باشد اما از بین نرود، موجب ریزش جوانه های درخت پسته در سال بعد و كاهش چشمگیر محصول خواهد شد.

مجری پروژه 'مطالعه تاثیر صابون حشره كش پالیزین برای كنترل پسیل پسته' ادامه داد: از بین بردن آفت پسیل پسته به سموم شیمیایی در حجم زیادی احتیاج دارد و گاهی تا بیش از 5 مرتبه نیز عملیات سمپاشی انجام می شود و از آنجا كه اكنون بحث محصول سالم و ارگانیك مطرح است، استفاده از این مقدار سم مقارن با این برنامه است.

وی افزود: از این رو موسسه تحقیقات گیاه پزشكی پروژه ' مطالعه تاثیر صابون حشره كش پالیزین برای كنترل پسیل پسته ' را تعریف كرد تا روش جایگزین برای مقابله شیمیایی با این آفت را ارایه كند.

فرازمند ادامه داد: دو تركیب بیولوژیك یكی با منشاء گیاهی و دیگری معدنی برای مقابله با پسیل پسته وجود دارد كه در این پروژه تاثیر تركیب با منشا گیاهی بر این آفت مورد بررسی قرار گرفت. ماده موثره این تركیب، روغن نارگیل است كه با عصاره اكالیپتوس مخلوط شده و با نام تجاری پالیزین مصرف می شود.

وی با بیان اینكه تاثیر این تركیب بر روی آفت پسیل پسته مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج مثبتی به همراه داشت گفت: از آنجا كه آفت پسیل پسته برای مقابله به چندین بار سمپاشی نیاز دارد از این رو باقیمانده سموم در این محصول همواره مورد بحث بوده، هم اینكه به محیط زیست آسیب وارد می كند اما تركیب صابون گیاهی روغن نارگیل كاملا طبیعی و بیولوژیك است و هیچ گونه تخریب محیط زیست یا باقیمانده سموم در محصول را به همراه ندارد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشكی افزود: تركیب صابون گیاهی روغن نارگیل توان مقابله با آفت پسیل پسته را دارد و در صورت بالا بودن جمعیت آفت باید در دفعات بیشتری مورد استفاده قرار گیرد، در واقع ماندگاری اثر این تركیب نسبت به سموم شیمیایی كمتر است و با برآورد انجام شده مدت زمان ماندگاری تاثیر آن حدود دو هفته است كه در صورت شیوع جمعیت آفت باید در چندین نوبت استفاده شود.

فرازمند درباره میزان استفاده از این تركیب برای پاشش بر روی آفت اظهار كرد: با مطالعات انجام شده مشخص شد بهترین اندازه برای استفاده از این تركیب غلظت 1.5 سی سی محلول در یك لیتر آب است، در واقع تعداد درختان یا وسعت باغ مد نظر نیست بلكه مهم غلظت محلول است.

پسته یكی از مهمترین محصولا‌ت باغی كشور است، اكنون بیش از 400 هزار هكتار باغ پسته با تولید سالا‌نه حدود 250 هزار تن در كشور وجود دارد.

ایران بزرگترین كشور تولید كننده پسته در دنیاست، پس از ایران، آمریكا كه به تازگی به جمع كشورهای تولید كننده پیوسته، در ردیف دوم قرار دارد. كشورهای تركیه، سوریه، چین، یونان، ایتالیا و تونس از دیگر تولید كنندگان این محصول هستند.

متنوع‌ ترین و مرغوب‌ ترین نوع پسته در ایران به دست می ‌آید و كشورهای دیگر به طور معمول یك نوع پسته دارند كه از نظر كیفیت به سطح پسته ایران نمی ‌رسد.

درخت پسته حدود سه هزار سال پیش در ایران مورد كشت و كار قرار گرفت و پس از ایران به سایر نقاط جهان به خصوص كشورهای اطراف دریای مدیترانه انتقال یافت، بر اساس مدارك تاریخی از قدیمی ‌ترین نقاط پسته ‌خیز ایران می‌ توان به مناطق سرخس، گرگان، قم و فردوس اشاره كرد.

از 1500 سال پیش در قزوین، سمنان، جیرفت و دامغان كشت این محصول رواج داشته است در حالی كه قدمت كشت در رفسنجان، كرمان، یزد، سیرجان و اصفهان 100 تا 250 سال است. در حال حاضر استان كرمان و منطقه رفسنجان به عنوان مهمترین منطقه پسته كاری ایران و جهان محسوب می‌‌ شود. البته شرایط اقلیمی برای پرورش درختان پسته در بسیاری از نقاط ایران فراهم است.  
دیدگاه ها