مورد علاقه ها 0

نکاتی در مورد روغن های ولک و سیتراپلاس

استفاده از روغن امولسیون شونده در باغداری

هرساله باغداران در باغ های کشاورزی، از روغن امولسیون شونده استفاده می کنند تا از خسارت هایی که در طول فصل توسط آفات و بیماری ها ایجاد می شوند، جلوگیری کنند. روغن ولک به طور کلی از روغن پارافین که از مشتقات نفتی است به دست آمده، بدون داشتن اثر منفی و مخرب بر روی گیاهان به صورت فیزیکی آفات و بیماری ها را از بین می برد.

اهمیت استفاده صحیح از روغن ولک

روغن ولک یک ترکیب مهم در کشاورزی است که مهم است که در زمان درست و به میزان درست استفاده شود، تا برای درختان مفید باشد و مشکلاتی را ایجاد ننماید. روغن‌های متنوعی در ایران تولید و عرضه شده اند که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و روغن ولک شناخته شده‌تر است و کاربردهای مختلفی از جمله مبارزه با آفات زمستانه دارد.

تفاوت روغن‌های نفتی و گیاهی در کشاورزی

روغن‌هایی که در کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند، دارای دو پایه متفاوت هستند. یا پایه گیاهی دراند و یا پایه نفتی! انتخاب آنها بسته به زمان و میزان مصرف و هدف متفاوت است، زیرا روغن‌هایی که پایه نفتی دارند اگر اصولی مصرف نشوند منجر به آسیب خواهند شد. روغن با پایه نفتی با ماده‌ای امولسیفایر ترکیب شود تا اثرگذار باشد.

روغن‌های نفتی نامرغوب و مشکلات آن‌ها

روغن های امولسیون شونده نفتی موسوم به ولک باید از روغن پارافین با درجه خلوص بالا تهیه شوند تا اثر منفی بر روی گیاهان نداشته باشند ولی برخی تولیدکنندگان برای کاهش قیمت و رقابت با سایرین، از روغن پارافین با درجه خلوص پائین و یا حتی نفت و گازوئیل استفاده می کنند و کشاورزان نیز به دلیل ارزان بودن، به استفاده از این روغن های نامرغوب ترغیب می شوند. روغن های ولک نامرغوب ضمن تاثیر نامشخص بر روی حشرات، موجب آسیب به بافت تنه و شاخه های درختان و آلودگی خاک و آب می شوند.

روغن امولسیون شونده سبزآور محصولی حاوی روغن های پارافینی با درجه خلوص بالا و امولسیفایرهای غیر یونـی است که به تنهایی یا به عنـوان افزودنی و تشـدیدکننده به همراه سموم شیمیایی یا آفـت کش های غیر شیمیایی برای کنترل مراحل مختلف زیستی آفات در محلول پاشی های بهاره، تابستانه و زمستانه بر روی درختان میوه و درختان غیر مثمر به کار می رود.

از سوی دیگر سموم نفوذی مختلف چون دیازینون که مشکوک به سرطان زائی است و به طور گسترده به همراه روغن ولک استفاده می شوند، خود باعث آسیب های زیست محیطی و به خطر افتادن سلامتی کشاورزان می شوند.

مزایای استفاده از روغن‌های گیاهی در کشاورزی

امروزه در کشورهای توسعه یافته، کاربرد روغن های گیاهی محبوبیت زیادی در بین کشاورزان علاقه مند به محیط زیست پیدا کرده اند و دلیل این محبوبیت بالا این است که این روغن ها با عملکرد مشابه روغن های نفتی در طبیعت به سهولت تجزیه می شوند و موجب آلودگی خاک و سفره های زیر زمینی نشده و برای گیاهان نیز بدون زیان هستند.

معرفی محصول سیتراپلاس

شرکت کیمیاسبزآور نخستین روغن امولسیون شونده گیاهی با نام تجاری سیتراپلاس را تولید و در دسترس کشاورزان قرار داده است .
در فرمولاسیون سیتراپلاس روغن سویا و صمغ های گیاهی خوراکی بکار رفته اند، که موجب بسته شدن روزنه های تنفسی حشرات، کاهش تبخیر و بهبود پوشش، نفوذ و چسبندگی محلول حشره کش و در نتیجه تشدید اثر کشندگی آن می شود.
سیتراپلاس یک ترکیب افزودنی است که به همراه حشره کش پالیزین استفاده می شود.

سیتراپلاس و مزایای آن در کشاورزی

سیتراپلاس محصولی از گروه افزودنی هاست که به دلیل بهره گیری از روغن گیاهی و صمغ های خوراکی، فاقد اثر سوء بر روی گیاهان، انسان و محیط زیست بوده و باعث افزایش کارآیی حشره کش پالیزین در محلول پاشی های بهاره، تابستانه و زمستانه بر روی درختان میوه و درختان غیر مثمر می گردد.

امتیازات :

سیتراپلاس همراه با حشره کش پالیزین، در محلول پاشی های بهاره، تابستانه و زمستانه بر روی درختان مرکبات، پسته، خرما، درختان میوه سردسیری و درختان غیر مثمر نقش بسیار مفیدی را دارا است.
سیتراپلاس دارای گواهی ارگانیک بر اساس استاندارد ملی 11000 و استاندارد ارگانیک اتحادیه اروپا است و بر همین اساس مصرف آن درکشاورزی ارگانیک مجاز شناخته شده است.

مشخصات :

مواد تشكيل دهنده : روغن سویا ، صمغ های گیاهی و امولسیفایر
نوع فرمولاسيون : روغن امولسیون شونده (Emulsifiable Concentrate)
شكل ظاهري : مايع غليظ به رنگ پرتقالی
PH : 7 تا 8

نحوه و میزان مصرف :

سیتراپلاس یک افزودنی است که باید به همراه حشره کش پالیزین استفاده شود.
• محلول پاشی بهاره و تابستانه ( در فصل رشد ):
در فصل رشد گیاهان، پاشش سیتراپلاس به همراه حشره کش پالیزین، به دلیل کند کردن تبخیر و بهبود پوشش، چسبندگی و نفوذ حشره کش، موجب افزایش قابل توجه تلفات آفات می گردد.
پاشش محلول ۵ در هزار سیتراپلاس ( ۵۰۰ سی سی در هر ۱۰۰ لیتر آب ) به همراه ۱ تا 1/5 در هزار حشره کش پالیزین ( ۱۰۰ تا ۱۵۰ سی سی در هر ۱۰۰ لیتر آب )، موجب کنترل گونه های مختلف کنه از جمله کنه دو نقطه ای(تارتن)،کنه قرمز مرکبات، کنه زرد شرقی مرکبات و همچنین شپشک های مومی بر روی درختان می گردد.

• محلول پاشی زمستانه ( هنگام خواب زمستانی درختان و قبل از تورم جوانه ها ) :
محلول پاشی زمستانه اقدام بسیار مفیدی است که موجب خفگی و از بین رفتن مراحل زمستان گذران آفات ( تخم، شفیره و حشرات بالغ ) که در زیر پوستک تنه و شاخه ها و سایر زوایای درختان پناه می گیرند شده و کاهش قابل توجه جمعیت این آفات در فصل بهار را در پی خواهد داشت.
در محلول پاشی زمستانه، پاشش محلول ۲ درصد سیتراپلاس ( ۲ لیتر در هر ۱۰۰ لیتر آب) به همراه ۲ در هزار ( ۲۰۰ سی سی در هر ۱۰۰ لیتر آب ) حشره کش پالیزین، موجب از بین رفتن مراحل زمستان گذران کنه ها و شپشک ها و تخم پروانه ها و شب پره ها بر روی درختان می گردد.

67
0
 
0
لینک کوتاه: