مورد علاقه ها 0

نکات اصلی و مهم کوددهی گیاهان آپارتمانی در فصل پاییز و زمستان

به طور کلی، رشد اکثر گیاهان در نیمه دوم سال (فصل پاییز و زمستان)، کند یا متوقف میشه و به اصطلاح وارد فاز استراحت میشه.
سوالی که اینجا پیش میاد، اینه که در زمان استراحت میشه به گیاهان کود داد یا نه؟
قبل از اون لازمه اینو بدونین که ما دو نوع دسته بندی گیاه داریم که یکی برای فضای باز و دیگری در مورد گیاهان آپارتمانی داخل منزل هستش.
به صورت عمومی، گیاهان فضای باز در فصل پاییز، خزان می کنند و رشدی ندارند اما گیاهان آپارتمانی، در این فصل، دچار کندی رشد میشن که در این مقاله هم قصد داریم در مورد همین گیاهان صحبت کنیم
تغییرات شرایط رشد گیاه در فصل پاییز
در فصل پاییز، با توجه به کاهش شدت و زاویه نور و ... ، رشد گیاهان در داخل خونه ها کم میشه اما این به اون معنی نیست که دیگه نیازی به مواد غذایی ندارند.
درسته که نیازشون کم میشه اما باز هم به عناصر غذایی مناسب احتیاج دارند. یادتون باشه که در داخل محیط خونه دما تقریبا ثابته و گیاهتون مثل گیاهان فضای باز، به خواب زمستونی نمیره.
در این زمان و به خاطر ثابت بودن شرایط محیطی، در صورتی که نیاز باشه، شما می تونین خاک گلدونم عوض کنین و مشکلی براش پیش نمیاد.
این ثبات دمایی اما یک مشکل برای گیاه ایجاد می کنه که به سادگی قابل حله و اونم اینه که آفات همیشه و در تمام طول سال، می تونن در محیط خونه رشد کنند و سراغ گیاهتون بیان. پس کاری به فصل نداشته باشین و به صورت هفتگی زیر و روی و پشت برها رو چک کنین تا اگر درگیر آفت یا بیماری شده، در همون مراحل اولیه کنترلش کنین و در صورت نیاز از اسپری های آفتکش نظیر پالیزین و تند اکسیر استفاده کنین که در آینده ای نزدیک در موردشون مطلب میذاریم.
فراموش نکنید تا زمان بهبودی کامل گیاه و رفع تنش ها، صبر کنین و بعد کوددهی رو انجام بدین تا گیاه جذب بهتری داشته باشه.
انواع کودهای مناسب گیاهان آپارتمانی
اغلب کودهای موجود در بازار به شکل جامد (پودر) و مایع هستند که به میزان دستور مصرف نوشته شده بر روی بسته بندی، داخل آب حل میشن و به صورت ابیاری یا اسپری به گیاه داده میشن.
یک کود خوب علاوه بر حلالیت بالا، باید عناصر غذایی مورد نیازگیاه رو به سهولت در اختیارش قرار بده و دارای شماره ثبت کودی باشه. بهتره از خرید کودهایی که فاقد ثبت کودی و اطلاعات تولید کننده هستند تا به دلیل ناخالص بودن کود یا نداشتن استانداردهای صحیح، گیاه شما دچار شوک و سوختگی برگ و در نهایت نابودی نشه.

دقت کنین که کوددهی و تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه باید از اوایل بهار (که سرعت رشد گیاه بیشتر میشه)، شروع و تا اوایل پاییز به طور کاملا منظم ادامه داشته باشه اما با ورود به نیمه دوم سال، کوددهی بر حسب نیاز گیاه کمتر و و با فاصله بیشتر انجام میشه و نوع کود مورد استفاده هم تغییر میکنه و ما نمیتونیم از هر کودی در نیمه دوم سال، برای گیاهان داخل خونه استفاده کنیم.
به عنوان مثال، در نیمه دوم سال،بهتره که از کودهای ازته مثل سه بیست، برای اکثر گیاهان آپارتمانی استفاده نکنیم و در این زمان، گیاهمون رو با کودهایی که پتاس بیشتری دارند، مثل ارگانومکس، تغذیه کنیم.
علت این مساله اینه که، ازت در رشد شاخ و برگ گیاهان نقش پر رنگی داره و باعث شاخه زایی بیشتر و حساسیت گیاهان به تنش های فصلی میشه.
اما کودهای با پتاس بالا، ضمن افزایش مقاومت گیاه به تنش های محیطی، باعث افزایش قطر شاخه ها میشن و در فصل رشد بعدی، تحمل وزن بیشتری برای نگهداری شاخه های جوانتر دارند و این شاخه ها دچار شکستگی نمیشن.
ارگانومکس کیمیا سبز آور، یک کود مایع غنی از مواد آلی، کربن آلی و حاوی اسیدهای آمینه، ازت، فسفر، پتاسیم و ریزمغذی های آهن، روی و منیزیم هست که با استفاده در آب آبیاری موجب افزایش ماده آلی خاک، رشد میکروارگانیزم های مفید خاک، تامین عناصر غذایی و در نتیجه بهبود چشمگیر رشد و عملکرد گیاهان میشه.
همچنین میتونین در نیمه اول سال، بیشتر از کود سه بیست استفاده کنین که کود جامد 20 20 20 کیمیاسبزآور، حاوی عناصر ماکرو ( نیتروژن، فسفر، پتاسیم از هر یک 20 درصد وزنی ) و مقادیر کافی عناصر کلاته شده میکرو شامل آهن، روی، منگنز، منیزیم، مس و همچنین بر و مولیبدن بوده، که کاملا محلول در آب بوده و به سرعت و سهولت جذب گیاه میشه.
این کود برای کلیه محصولات باغی، زراعی، گلخانه ای و گیاهان زینتی فرموله شده و به هر دو صورت محلول پاشی و همراه با آب آبیاری قابل استفاده است.
امتیازات : کاربرد این کود به مقدار توصیه شده و در زمان مناسب، موجب تامین نیازهای غذایی گیاهان و در نتیجه بهبود رشد، شادابی و افزایش قابل توجه عملکرد و بار دهی می شود.
.
زمانهای کوددهی
به صورت عمومی، در نیمه اول سال، شما هر 2 هفته یکبار به گیاهانتون، کود میدین که بهتره به صورت متنوع از کودهای ازته و یا پتاسه استفاده کنین اما پیشنهاد میکنیم کوددهی را در نیمه دوم سال کم کنید و به ماهی یکبار، با کودهای پتاس بالا تغییر بدین.
ضمنا برای بهبود رشد گیاه و کاهش اثرات ناشی از تنش های محیطی و تغییرات فصلی، هم پیشنهاد می کنیم که در ابتدای هر فصل، گیاهانتون رو با کیتوپلاس، اسپری کنین و بعد از دو هفته کوددهی رو آغاز کنین.
کیتوپلاس یک کود مایع غنی از مواد آلی و حاوی عناصر ماکرو و ریزمغذی ها به همراه ماده طبیعی کیتوزان استخراج شده از پوست سخت پوستان دریایی مانند خرچنگ و میگو است.
کیتوپلاس با تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، تقویت سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماریزا و به همراه تقویت ریشه زایی و جوانه زنی، موجبات بهبود رشد و عملکرد گیاهان را فراهم می کنه.
.
12
0
 
0
لینک کوتاه: